26.02.2024

Odgovaramo na česta pitanja naših klijenata.

Odgovaramo na česta pitanja naših klijenata.

Razumijemo da kupnja ili prodaja nekretnine može biti izazovna avantura i zato smo ovdje da vam pružimo dublji uvid u često postavljana pitanja koja nam postavljaju naši klijenti.

1. Kako započeti proces kupnje/prodaje nekretnine?
Sve počinje odabirom licencirane agencije za promet nekretninama. Licencirane agencije sukladno zakonu RH, posjeduju dodatan instrument osiguranja, koja štite prava klijenta u slučaju povrede istih.
Ukoliko kupujete nekretninu samostalno od fizičke osobe (prodavatelja), tad postoji veća mogućnost „malverzacije”, odnosno „ pogrešnog koraka”.

2. Koje su opcije financiranja dostupne?
Naši stručni tim surađuje s financijskim institucijama kako bi vam osigurali najbolje uvjete kredita ili hipoteke, prilagođene vašim financijskim ciljevima i mogućnostima.

3. Kako pronaći idealnu nekretninu?
Madria Invest agenti stoje vam na raspolaganju tijekom cijelog procesa kupnje. Pažljivo osluškujemo vaše ciljeve, želje i potrebe kako bi pronašli nekretninu koja savršeno odgovara vašem životnom stilu. Bilo da se radi kupnji novog doma, kuće za odmor ili turističkoj investiciji, budite sigurni da ćemo vam u svakom trenutku pružiti individualno savjetovanje i podršku. Naša agencija nudi širok spektar nekretnina različitih cijena i rado ćemo vam predstaviti sve opcije koje odgovaraju vašim zahtjevima.

4.  Da li je cijena nekretnine realna, ispod tržišne ili precijenjena?
Prilikom postavljanja cijene nekretnine konzultirajte se sa stručnom osobom. Naš tim koristi sve relevantne informacije o tržištu kako bi odredili realnu i konkurentnu cijenu vaše ili željene nekretnine. Također, pratimo tržišne trendove i osiguravamo da klijenti budu informirani o najnovijim razvojima i prilikama na tržištu.

5.  Koliko traje proces prodaje ili kupnje nekretnine?
Budući da se uvijek dobro pripremimo, te predvidimo sve korake, proces je brz. Madria Invest tu je da vam olakša svaki korak. Trudimo se osigurati učinkovitost i transparentnost tijekom cijelog procesa kupnje ili prodaje.

6.  Koliko iznosi porez na promet nekretnina u Republici Hrvatskoj?
Porez na promet nekretnina u RH iznosi 3 % i plaća ga kupac.

7.  Koliko iznosi agencijska provizija za posredovanje nekretninama?
Provizija za posredovanje prilikom kupnje nekretnine iznosi 3% za prodavatelja i 2% za kupca.
 
8.  Kako izbjeći potencijalne neugodnosti kod kupnje nekretnine?
Nemojte gubiti vrijeme u bespućima administracije i uvijek koristite usluge renomirane agencije za nekretnine. Odvjetnički ured Madria Investa će za vas prije kupnje provjeriti dokumente kao što su izvadak iz zemljišne knjige, građevinsku dozvolu ili drugi odgovarajući akt za građenje, uporabnu dozvolu i energetski certifikat. Madria Invest vas vodi kroz proces kupoprodaje te štiti vaše interese, jednako kao i interese prodavatelja.

Kupnja nekretnine zahtijeva strpljenje. Razgovarajte s profesionalcima i ne žurite s odlukama. U Madria Investu vjerujemo da je transparentnost ključ uspješnog poslovanja. Ako imate dodatna pitanja ili trebate specifične informacije, slobodno nas kontaktirajte.

Vaš Madria Invest tim