Zadar, Višnjik, projekt Teslina

Modernu višestambenu zgradu, smještenu u gradskom predjelu Višnjik u Zadru arhitektonski obilježavaju jednostavnost, elegancija i moderan dizajn


Pomno odabrana lokacija u iznimno traženom gradskom predjelu, zadovoljava sve kriterije modernog, urbanog  stanovanja sa svim bitnim sadržajima koji osiguravaju ugodan obiteljski život te brzi pristup svim lokacijama u gradu.

Nalazi se na petnaestak minuta ugodne šetnje od poluotoka, centra grada i prekrasne zadarske rive te na pet minuta od Športskog centra Višnjik. Blizina trgovina, vrtića, škole i drugih institucija jedna je od niza prednosti koje nudi ova lokacija.

Projekt je obuhvatio izgradnju dviju zgrada koje su povezane podzemnom garažom u koju se ulazi kroz centralni dio kompleksa.  Ukupno četrdeset i jedna stambena jedinica smještena je u dvije zgrade od kojih svaka ima po pet katova. U zgradu su jednosobni, dvosobni, i trosobni stanovi te garsonijera.

Pri planiranju svake stambene jedinice naglasak je stavljen prvenstveno na funkcionalni raspored prostorija i maksimalnu iskoristivost prostora. Potpunom užitku stanovanja  doprinosi smišljeno uređen okoliš zgrade s igralištem za djecu te zelenim površinama vrtova u prizemlju koji omogućuju mir i opuštanje.  
Hortikulturno uređenje mediteranskog stila prilagodili su podneblju. Stanovima u prizemlju pripadaju veliki vrtovi što vlasnicima osigurava potpunu privatnost i komfor uživanja u vlastitoj zelenoj oazi.

Kako bi dali svoj doprinos očuvanju prirode te čistom i zdravom okolišu, stanarima je osigurana punionica za električna vozila, najsuvremeniji način sigurnog sakupljanja i odlaganja otpada u podzemnim spremnicima te separatorima masti za pročišćavanje otpadnih voda s prometnih površina.  

Sve stambene jedinice opremljene su sustavom za grijanje/hlađenje s mogućnošću upravljanja putem pametnih telefona, te sustavom centralnog gašenja rasvjete putem jednog tipkala.  Odabirom i korištenjem visoko kvalitetnih materijala i opreme osigurana je vrlo niska potrošnja energije, a stambene jedinice nose energetski certifikat A.

Svi ulazni prostori u zgrade i garažu opremljeni su video-nadzorom i elektroničkom kontrolom pristupa. Ugrađen je i centralni  sustav protiv taloženja kamenca za bezbrižnije stanovanje. Opseg projekta: izbor lokacije, idejna faza, priprema i planiranje, izgradnja moderne višestambene zgrade, praćenje i kontrola izgradnje te prodaja stambenih prostora.