19.03.2024

Kako povećati vrijednost vaše nekretnine?

Kako povećati vrijednost vaše nekretnine?
Ulaganje u nekretnine često je dugoročna investicija, a povećanje vrijednosti vaše imovine može donijeti značajne koristi. Određene investicije mogu značajno povećati šanse za prodaju jer je prodaja stana, apartmana ili kuće poput prodaje bilo kojeg drugog proizvoda. Često već s malim ulaganjima možete postići puno, a detalji su ponekad presudni. Tim Madria Investa donosi vam nekoliko savjeta koje trebate uzeti u obzir:

Renovacija i modernizacija

Svi znamo da renovacije koštaju, ali ponekad i manji zahvati mogu osvježiti životni prostor. Uz novi sloj boje čak će i zastarjeli interijer ili eksterijeri izgledati čisto i svježe. Identificirajte sve vidljive nedostatke i oštećenja, poput naznaka vlage ili curenja, te na vrijeme sanirajte sve potencijalne nepravilnosti.
Samo renoviranje interijera, posebno kuhinje i kupaonice, može značajno povećati atraktivnost vaše nekretnine. Uklonite stari, dotrajali, glomazan namještaj koji vizualno smanjuje prostor. Iako za vas možda ima sentimentalnu vrijednost, iz stajališta kupca on je samo smetnja i nešto što će svakako završiti na otpadu. Ulaganje u modernizirane sustave i estetska poboljšanja potencijalno može privući veći broj zainteresiranih kupaca i ubrzati proces prodaje.

Uređenje eksterijera

Prvi dojam je presudan. Već pri prvom gledanju potencijalni kupci stvaraju osobni doživljaj koji na kraju igra ključnu ulogu pri donošenju odluke o kupnji. Uređenje dvorišta, vrta ili balkona može stvoriti privlačan vanjski prostor koji dodaje vrijednost, a ulaganje u profesionalno uređenje okoliša zasigurno utječe na cijenu nekretnine. Zato, pokosite travu, popravite ogradu, pokupite smeće u vrtu i očistite stubište.

Poboljšanje energetske učinkovitosti

U današnje vrijeme sve veći broj kupaca traži energetski učinkovite domove koji smanjuju troškove. Ulaganje u izolaciju, krov, prozore ili solarnu energiju, osim što može privući ekološki osvještenije kupce zasigurno će povećati interes za samu nekretninu. Imajte na umu da stanovi i kuće koji imaju bolju energetsku učinkovitost postižu više cijene na tržištu nekretnina.

Profesionalno čišćenje i dekoracija

Čist i lijepo uređen prostor privlači kupce. Profesionalno čišćenje, popravci sitnih oštećenja i atraktivno uređenje značajno poboljšava dojam. Počnite s temeljitim čišćenjem cijele nekretnine, uključujući sve prostorije, kupaonice, kuhinju, podove, prozore i staklene površine.
Iz prostora uklonite sve što je višak i stvara dojam nereda. Ne zaboravite osloboditi prostor od osobnih predmeta poput fotografija i suvišnih ukrasa.

Fotografiranje i home styling

Većina kupaca svoju pretragu za nekretninom započinju na internetu i kao što smo već naglasili, važno je da prvi dojam bude što bolji. Istaknite ono što prodajete!
Visokokvalitetnim fotografijama ili virtualnim turama osigurali ste kvalitetan sadržaj kojem se svatko tko gleda vaš oglas može ponovno vratiti.
U zadnje vrijeme često se koristi i usluga „home styling“ ili priprema nekretnine za prodaju kojom se postojeći prostor unapređuje estetski i funkcionalno s ciljem da prostor predstavi na najbolji mogući način. Jeste li znali da estetski privlačne nekretnine imaju tendenciju postizanja viših tržišnih cijena u usporedbi s neuređenim prostorima? Uz ovakvu uslugu vaša se nekretnina lako može transformirati u upravo ono što se traži na tržištu. Naši agenti za nekretnine mogu vam pomoći odrediti kakvo bi stiliziranje prostora najviše utjecalo na vrijednost vašeg doma.

Kontaktirajte nas kako bismo vam pružili stručno savjetovanje i podršku u procesu prodaje vaše nekretnine.
Imate dodatnih pitanja? Ukoliko odgovor niste pronašli u našem blogu u kojem smo pisali o čestim pitanjima naših klijenata, javite nam se na +385 23 229 300 ili ured@madria.hr